Запах лимона, пилосос та лампочка: прості способи восени прогнати павуків з дому

Читать на русском
Автор
823
Є прості способи боротися з павуками у будинку Новина оновлена 17 вересня 2024, 19:30
Є прості способи боротися з павуками у будинку. Фото Freepik

Восени павуки шукають притулку у людських будинках

Коли настає осіннє похолодання, павуки шукають притулок у теплих та затишних людських будинках. Це може стати справжньою проблемою, особливо для тих, хто страждає на арахнофобію — страх павуків. Проте вихід є. "Телеграф" уже розповідав, як гуманно боротися із голубами у дворі, а сьогодні ділиться, як прогнати з дому павуків.

Як виявилось, є кілька простих способів боротися з павуками восени, пише ТСН. Вам потрібно запастися терпінням та деякими підручними засобами.

Як боротися з павуками в домі

Запах лимона

Павуки не переносять цитрусового запаху, тому засоби, наприклад, з лимоном можуть стати в нагоді. Обробіть меблі, вікна, плінтуси та підлогу в будинку засобами з лимонним ароматом, і павуків у вашій оселі не буде.

Регулярне прибирання

Прибирання в домі завжди гарна ідея. А регулярне прибирання чудово впорається з павуками, щоб вони не оселилися у вашому будинку. Використовуйте в прибиранні пилосос, пройдіться ним по кутах, де часто осідають павуки, і від них не залишиться сліду. До того ж, прибирання з пилососом допоможе прибрати не тільки самих павуків та павутиння, а й відкладені яйця цих комах.

Перекрийте місця входу

Павуки проникають у дім через щілини у вікнах та дверях. Тому зробіть усе, щоб герметизувати всі можливі щілини. І не залишайте двері відчиненими надовго, особливо якщо живете у приватному будинку.

Яскраві лампочки

Якщо живете у приватному будинку, залиште на ніч увімкнену лампочку на порозі або на ганку. Не те щоб павуків приваблювало яскраве світло, але воно приваблює мух, комарів та іншу живність, якою харчуються павуки. Тож вони у пошуках їжі швидко підуть за ними на світло.

Раніше "Телеграф" розповідав, як готувати сад до зими. Які фруктові дерева потрібно обрізати восени та як правильно це робити.