Не зав’яне і не проросте: як правильно зберігати моркву після збирання врожаю

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 вересня 2024, 17:51

Прості поради, які стануть у нагоді дачникам

До жовтня багато городників та дачників вже збирають урожай моркви. Тому потрібно подбати про правильне зберігання овочів, щоб вони залишався свіжим і не проростали. "Телеграф" вже розповідав, які фруктові дерева потрібно обрізати восени, а сьогодні ділиться порадами щодо зберігання моркви.

Як виявилося, є кілька простих правил, яких потрібно дотримуватись для правильного зберігання моркви, пише apostrophe.ua. Це дозволить овочам залишатися хрусткими та свіжими всю зиму.

Як правильно зберігати моркву

Головне правило, якого потрібно дотримуватись — правильно обрізати моркву перед тим, як відправляти її на зберігання. Так, якщо ваш льох прохолодний і ви не плануєте зберігати моркву в ньому аж до весни, досить просто обрізати бадилля, залишивши від коренеплоду сантиметр або менше.

Однак, якщо збираєтеся зберігати овоч довше — всю зиму і аж до весни, а льох недостатньо прохолодний, обрізка має бути іншою. Для цього зріжте бадилля повністю аж до самого плода і залиште обсохнути на свіжому повітрі. Можна обробити місця зрізів золою або подрібненим активованим вугіллям. Це запобігатиме проростанню. А коли овочі будуть оброблені та підготовлені відправляйте їх у льох, склавши на вологому піску чи вермикуліті.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити з чорнобривцями після цвітіння, можна не тільки збирати насіння, але й використовувати сухі стебла.