Ці фрукти та овочі не пара один одному: які продукти категорично не можна зберігати разом

Читать на русском
Автор
1817
Ці поради вам знадобляться
Ці поради вам знадобляться. Фото ru.freepik.com

Фрукти та овочі довго залишатимуться свіжими

Розумне зберігання продуктів у холодильнику суттєво полегшує життя господиням. Це не лише зручно, але й може бути економічно, адже деякі продукти зберігаються довше, якщо знаходяться поруч, у той час, як інші навпаки швидше псуються. При цьому деякі, як от картоплю, взагалі не можна зберігати у холодильнику.

Сьогодні ми хочемо розповісти, які фрукти та овочі краще тримати у холодильнику, а які поза ним. А також — які з цих продуктів у жодному разі не можна класти поруч. Про це інформує "Хозяйкин дом".

Які фрукти та овочі не можна зберігати разом

По-перше, слід звернути увагу на огірки і помідори. Помідори виділяють етилен, що стимулює швидше дозрівання фруктів. Огірки дуже чутливі до цього газу і можуть швидко втратити свіжість, якщо зберігати їх разом з помідорами.

Та ж проблема виникає, якщо зберігати огірки поруч із динями чи бананами. Банани є головними виробниками етилену. Щоб уникнути псування інших фруктів, оберніть плодоніжки бананів фольгою або харчовою плівкою.

Солодкий перець також виділяє велику кількість етилену. Тому не рекомендується зберігати його поруч з морквою та буряком, оскільки це може вплинути на їхній смак.

Яблука та апельсини також є значними виробниками етилену. Яблука, зокрема, не слід зберігати поруч з гарбузом.

Що стосується картоплі, її категорично не можна зберігати разом із цибулею, адже це може спричинити швидке проростання бульб.

Раніше ми писали, як правильно зберігати цибулю. Вона зберігатиметься свіжою тижнями.