Тільки не в холодильнику: як зберегти картоплю свіжою аж до весни без гниття та проростання
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2119
Ці поради вам знадобляться
Після збору урожаю господині, як правило, застосовують різні хитрощі та лайфхаки, аби їхні овочі та фрукти збереглися якнайдовше. Так, завдяки лайфхаку з банкою часник завжди залишатиметься свіжим, цибуля також потребує певних умов зберігання.
Не зайвими у квартирі й будуть запаси картоплі, навіть якщо у вас є льох. А секретами зберігання цього овочу поділився "Телеграф".
Як зберігати картоплю у квартирі
Варто зазначити, що оптимальною температурою для зберігання картоплі є +5-7°C. Якщо температура впаде нижче цього діапазону, картопля може замерзнути і стати солодкуватою на смак. У разі підвищення температури, бульби почнуть в’янути.
Крім того, приміщення повинно бути затемненим або ящики та мішки з картоплею слід накрити, щоб уникнути потрапляння світла. Також важливий рівень вологості – він має становити 85-95%. Якщо в приміщенні занадто сухе повітря, необхідно штучно підвищити його вологість.
Для зберігання картоплі у квартирах найчастіше використовують балкон або лоджію. Рекомендується взяти ящик з дошок. Якщо балкон не засклений, необхідно подбати про його утеплення. Внутрішню частину ящика можна обшити пінопластом, який забезпечує вентиляцію, а зверху накрити старим пледом або ковдрою. Ще один варіант – виготовити два ящики: один трохи більший, інший – менший. Менший ящик ставлять всередину більшого, а простір між ними заповнюють монтажною піною для кращої теплоізоляції. Якщо температура на балконі знизиться до -6…-5 градусів, картоплю з балкона краще прибрати.
Ще одним варіантом для зберігання картоплі є простір під мийкою на кухні. Тут бульби можуть підтримувати оптимальний рівень вологості і бути в темряві, що також сприяє їх правильному зберіганню.
Не рекомендується зберігати картоплю в холодильнику, оскільки низькі температури можуть спричинити перетворення крохмалю в цукор, що зробить картоплю надмірно солодкою. Якщо ж ви випадково поклали картоплю в холодильник, перед використанням дайте їй полежати 2-3 дні при кімнатній температурі.
Раніше ми писали, як зберігати виноград. Він буде смачним протягом трьох тижнів.