Ви не знали: на яку поличку в холодильнику покласти виноград, щоб був смачним три тижні

Читать на русском
Автор
2526
Найкращі методи зберігання винограду
Найкращі методи зберігання винограду. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Чи класти його в холодильник та як правильно заморожувати

Ми розповідали, як помити блендер, щоб він сам себе очистив. Тепер ділимось порадами щодо зберігання винограду.

Мало хто знає, як його зберігати правильно. Чи класти його в холодильник, а якщо класти, то куди саме. Розповідаємо про це разом із bhg.com.

Як правильно зберігати виноград

Найкраще місце для зберігання винограду – холодильник. Каліфорнійська комісія столового винограду радить охолоджувати продукт одразу після того, як ви принесли його додому. Слід викласти його в один шар на полиці холодильника або в спеціальному контейнері для фруктів. Зберігайте його в упаковці, якщо вона суха, або перекладіть у контейнер, що провітрюється, на паперовий рушник.

Винограду потрібна висока вологість і хороша циркуляція повітря, — каже Кріс Мейер, адміністративний помічник Dotdash Meredith Test Kitchen.

Скільки можна зберігати виноград?

При дотриманні всіх умов зберігання, виноград може зберегти свіжість до 3 тижнів. Якщо ви хочете зберегти виноград на більш тривалий термін, його можна заморозити. Заморожений виноград зберігає смак кілька місяців.

Як заморозити виноград

Промийте виноград, видаліть гілочки і обсушіть. Розкладіть виноградини на обробній дошці в один шар і поставте в морозильну камеру на кілька годин. Перекладіть заморожені ягоди в герметичний контейнер і зберігайте в морозильній камері до 12 місяців.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися свіжим і смачним виноградом протягом тривалого часу. Також ми розповідали, який продукт краще не класти у борщ.