Грибникам не доведеться ламати голову: ці копійчані засоби допоможуть відмити руки після збирання маслюків

Читать на русском
Автор
2351
Після збирання і чищення маслюків руки можуть сильно забруднитися Новина оновлена 19 вересня 2024, 16:47
Після збирання і чищення маслюків руки можуть сильно забруднитися. Фото Freepik

Є кілька простих та ефективних засобів, які допоможуть відмити руки після маслюків

Осінь — час збору грибів, який дуже любить багато грибників. Прогулянки лісом та пошук його дарів може чудово підняти настрій та стати чудовим сімейним відпочинком. Багато грибників знають, що після збирання маслюків руки можуть темніти і їх потім складно відмити, як і після чищення цих грибів. "Телеграф" вже розповідав, як восени прогнати павуків з дому, а сьогодні ділиться, як відмити руки після збирання та чищення маслюків.

Як виявилося, є прості, але ефективні засоби, які допоможуть відмити руки після маслюків, пише rbc.ua. І коштують ці засоби якісь копійки.

Чим відмити руки після збирання маслюків

Лимонна кислота

Ефективним засобом для очищення рук може стати лимонна кислота. Зробіть ванночку з літра теплої води та упаковки лимонної кислоти. Опустіть руки у цей розчин і залиште на 3-5 хвилин. Після цього добре промийте руки водою з милом. Найкраще зробити таку ванночку для відразу ж після контакту з грибами.

Господарське мило

Ще один засіб для виведення забруднень із рук — це звичайне господарське мило. Знову ж таки, важливо мити руки з господарським милом якнайшвидше після роботи з маслюками. Миття рук теплою водою з милом прискорить процес відмивання слідів маслюків.

Рідина для зняття лаку

Вивести забруднення з рук після маслюків допоможе покупний засіб для зняття лаку. Змочіть у ньому ватяний диск або серветку і ретельно протріть забруднені пальці, доки вони не стануть чистими.

Миючий засіб для автомобілів

Автомобільні миючі засоби також добре справляються зі слідами від маслюків. Чим швидше ви помиєте руки автомобільним засобом, тим краще буде результат. А після миття промийте руки водою, висушіть і скористайтеся кремом для рук.

Раніше "Телеграф" розповідав, як готувати сад до зими. Які фруктові дерева потрібно обрізати восени та як правильно це робити.