Жир на дверцятах розчиниться сам собою: хвилинний лайфхак для духовки, який заощадить вам купу часу та сил

Читать на русском
Автор
2458
Простий спосіб відчистити духовку
Простий спосіб відчистити духовку. Фото Freepik

Вам знадобиться звичайна харчова сода

Прості трюки для прибирання можуть значно спростити вам життя. Ми розповідали, як прибрати неприємний запах з морозильної камери. Тепер ділимось лайфхаком для блискучої духовки.

Застарілий жир на склі духовки може становити серйозну проблему для очищення. Однак є простий і ефективний спосіб повернути вашій духовці блиск без зайвих зусиль. Про нього розповіла експертка з прибирання Мішель для express.co.uk. Вам знадобиться звичайна харчова сода.

Чому харчова сода?

Харчова сода – це справжній універсальний солдат у домі. Вона не тільки допомагає в кулінарії, але й чудово справляється з очищенням різних поверхонь.

Річ у тім, що харчова сода як луг нейтралізує жирні кислоти, розм'якшуючи забруднення. А дрібні частинки соди допомагають механічно відтерти прилиплий жир.

Як очистити скло духовки за допомогою харчової соди

Посипте забруднені ділянки скла харчовою содою і обприскайте гарячою водою. Залиште на 30 секунд. Зімніть невелику кульку з алюмінієвої фольги і потріть поверхню круговими рухами. Фольга допоможе видалити жир, не пошкоджуючи скло. Видаліть залишки соди і жиру вологою ганчіркою. Протріть скло сухою тканиною.

Для сильно забруднених поверхонь можна залишити суміш соди і води на кілька хвилин перед чищенням. Також ми розповідали, як змусити блендер помити себе сам.