Погано "впливають один на одного": які продукти не можна зберігати на одній полиці у холодильнику

Читать на русском
Автор
1643
Ці лайфхаки вам знадобляться
Ці лайфхаки вам знадобляться. Фото ru.freepik.com

У жодному разі не зберігайте ці продукти поруч

Господині часто роблять закупи на весь тиждень, а потім готують із них різноманітні страви, як, наприклад, солоні мафіни на перекус. Однак важливо вміти правильно зберігати продукти, адже деякі із них можуть псувати один одного, якщо лежать на одній полиці.

Сьогодні ми розповімо, які продукти точно не варто зберігати на одній полиці, адже вони зіпсуються швидше, ніж мали. Про що саме йдеться — розповідають на порталі "The Sun".

Які продукти не можна зберігати разом

Так, перш за все, варто переконатися, що у холодильнику та морозилці встановлена правильна температура повітря для зберігання овочів — вона має варіюватися в діапазоні від 0 до +5 градусів, а у морозилці – від -18 до -20. Саме за таких умов продукти залишатимуться свіжими аж допоки не закінчиться їх термін зберігання.

Другим правилом, яке варто запам'ятати, є те, що овочі та фрукти не можна зберігати на одній поличці. Причина швидкого псування один одного в природному газі етилені, який виділяють фрукти. Саме він провокує швидке псування продуктів, що лежать поруч.

Раніше ми писали, як найкраще зберігати цибулю, щоб вона не гнила та не проростала. Овоч залишиться свіжим аж до весни.