5 правил зарядки телефона, щоб акумулятор довше тримав

Читати російською
Автор

Такі правила варто впровадити в щоденне користування телефоном

Способів швидко зарядити батарею є кілька, однак важливо робити це правильно, щоб акумулятор служив вам довго. "Телеграф" виділив 5 принципів правильної зарядки смартфона.

Не заряджайте до 100% постійно

Найкраще підтримувати рівень заряду акумулятора в межах 20-80%. Уникайте частих повних розрядів (до 0%) і не заряджайте акумулятор завжди до 100%, оскільки це може прискорити виснаження акумулятора.

Заряджайте повільно

Швидка зарядка може призвести до перегріву та виходу акумулятора з ладу. Якщо можливо, використовуйте малопотужний зарядний пристрій або вимкніть швидку зарядку в налаштуваннях.

Не перегрівайте мобільний телефон

Високі температури прискорюють виснаження літій-іонного акумулятора. Не використовуйте телефон під час заряджання, тримайте його подалі від прямих сонячних променів і не залишайте в автомобілі влітку.

Заряджайте за кімнатної температури

Заряджання за дуже низьких або високих температур може призвести до пошкодження акумулятора. Заряджайте акумулятор за кімнатної температури, коли це можливо.

Використовуйте оригінальний або сертифікований зарядний пристрій

Неякісні зарядні пристрої можуть неправильно регулювати напругу і пошкодити акумулятор. Використовуйте лише оригінальні або сертифіковані зарядні пристрої.

Раніше "Телеграф" розповідав, як роздавати інтернет з телефона. Прості кроки допоможуть поділитися мережею з друзями.