Небезпечне сусідство: 5 речей, які не можна тримати поряд із телефоном

Читать на русском
Автор
653
Телефон
Телефон. Фото Freepik

Прості правила убережуть від проблем

Мобільні телефони стали незамінними супутниками у повсякденному житті. Ми постійно носимо їх із собою: у кишенях, сумках, тримаємо на тумбочках або робочих столах, проте не всі знають, що розміщення поряд з певними предметами можуть негативно позначатися на його роботі.

"Телеграф" розповідає, що не має знаходитися поряд з телефоном. Фахівці виділяють п’ять категорій речей, які можуть негативно вплинути на ваш гаджет або, навпаки, постраждати від його близькості.

1. Банківські картки: Платіжні картки варто тримати окремо від смартфона. Їхнє "сусідство" шкідливе насамперед для картки — електромагнітне випромінювання від телефону може вплинути на її магнітну смугу.

2. Гострі та металеві предмети: Поміщаючи телефон у кишеню або сумку, перевірте, чи немає ключів, монет або інших металевих предметів. Вони можуть залишити подряпини на екрані або корпусі пристрою.

3. Магнітні вироби: Телефон може пошкодити предмети, що мають магнітні елементи, наприклад, деякі моделі навушників. Магнітні поля можуть порушити роботу смартфона та пошкодити його внутрішні компоненти.

4. Джерела тепла: Уникайте розміщення смартфона біля обігрівачів або інших подібних пристроїв. Високі температури негативно впливають на акумулятор, знижуючи його ємність та швидкість заряджання. Також не можна залишати телефон під прямим сонячним промінням, оскільки перегрів може завдати серйозної шкоди пристрою.

5. Рідини: Поруч із телефоном потрібно бути обережним з водою, парфумами та іншими рідинами. Попадання вологи в роз’єм може призвести до серйозних пошкоджень. Навіть водонепроникні моделі не варто піддавати надмірному впливу вологи, оскільки це може спричинити окислення внутрішніх деталей.

Раніше "Телеграф" розповідав про найпоширеніші причини, через які смартфони починають швидко втрачати заряд. Вони поділяються на дві категорії: енергоємні звички та ресурси, що виснажують пристрій.