Досить це робити: найпоширеніші помилки у використанні смартфона, які допускає кожен

Читать на русском
Автор
624
Ілюстративне зображення Новина оновлена 10 вересня 2024, 09:53
Ілюстративне зображення. Фото Freepik

Не вкорочуйте вік смартфону

У користуванні смартфонами існує кілька простих правил, дотримуючись яких можна продовжити їх життя. Проте більшість людей щодня допускає прості, але грубі помилки, які навпаки вкорочують вік телефону.

"Телеграф" розповість, що і чому не можна робити зі смартфоном, аби він служив вам довше і якісніше.

Звички, які псують телефон:

  • Ніколи не вимикати смартфон. Аби телефон працював довше, його періодично треба перезавантажувати або вимикати на кілька хвилин. Така перерва дає змогу гаджету позбутись простих помилок та збоїв у роботі.
  • Не вимикати Wi-Fi та Bluetooth. Ці функції витрачають найбільше енергії телефона, і дуже часто вони ввімкнені 24/7, навіть коли людина спить. Якщо вам не потрібен Wi-Fi та Bluetooth, вимикайте їх, це зекономить заряд батареї.
  • Користуватися телефоном у сильну спеку чи холод. Будь-які сильні температурні перепади телефона погано впливають і на його батарею, і на процесор. Особливо це стосується смартфонів з металевим корпусом.
  • Заряджати телефон всю ніч безперервно. Не треба тримати смартфон під'єднаним до мережі більше потрібного. Тобто він має заряджатись від 20 до 80%, аби якомога довше зберігати місткість батареї.
  • Заряджати та розряджати телефон повністю. Сучасні літієво-іонні акумулятори в смартфонах працюють набагато краще, коли вони заряджені на 50-80%. Їх не треба садити в нуль і заряджати до 100%.
  • Використовувати неоригінальний зарядний пристрій. Не завжди бажання зекономити може позитивно вплинути на смартфон. Неоригінальні зарядки, навіть якщо вони дорогі, можуть погано виконувати свою функцію і поступово псувати батарею.
  • Відсутність оновлень системи. Смартфон потрібно регулярно оновлювати. Це не тільки покращує його характеристики, роботу та додає нові функції, а й допомагає телефону адаптуватись до нововведень мережі чи додатків.
  • Чистка смартфона. Йдеться і про чистку самого віртуального простору телефона, і про фізичне очищення. У першому випадку можна використовувати спеціальні додатки, або робити це вручну. У другому — використовуючи спеціальні засоби та ганчірки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон без блоку живлення. Цей спосіб приголомшує своєю простотою.