Поки гарбузи найсмачніші, обов’язково зробіть цю яскраву заготівлю: можна їсти цілий рік

Читать на русском
Автор
679
З ним можна буде готувати цілий рік
З ним можна буде готувати цілий рік. Фото elegantwoman.kyiv.ua

Чудовий спосіб зберегти смак гарбуза

Заморожування сезонних овочів – чудовий спосіб зберегти їх на довгий час. Ми розповідали, як заморожувати баклажани. Тепер ділимось порадами щодо замороження гарбуза.

Заморожений гарбуз можна використовувати для приготування супів, пюре, випічки та інших страв. Варто зробити це зараз — адже на початку осені гарбузи дешеві та особливо смачні. "Телеграф" детально розповідає про кілька особливо вдалих способів заморожування.

Заморожування кубиками

Гарбуз ретельно помийте, очистіть від шкірки та насіння. Наріжте м'якоть на невеликі кубики однакового розміру. Для збереження кольору і текстури гарбуза, його можна бланшувати протягом 1-2 хвилин у киплячій воді, а потім охолодити. Розкладіть кубики гарбуза на обробній дошці в один шар і поставте в морозилку на кілька годин, щоб вони замерзли. Після замерзання перекладіть кубики в герметичні контейнери або пакети і поверніть у морозилку.

Заморожування пюре

Відваріть гарбуз до м'якості або запечіть його. Коли гарбуз охолоне, відділіть м’якоть від шкірки та перебийте блендером до однорідної маси. Розлийте пюре по контейнерах, залишаючи невеликий простір зверху, щоб уникнути розливання при замерзанні. Накрийте контейнери кришками і поставте в морозилку.

Заморожений гарбуз можна додавати до будь-якого супу, використовувати для приготування пирогів, мафінів, хліба, додавати до каш та йогуртів. Навіть гарбузові оладки з цією заготівлею можна приготувати дуже просто та швидко.