Їсти баклажани цілий рік без консервації: найпростіший спосіб заготівлі

Читать на русском
Автор
3855
Заморожені баклажани не обов’язково розморожувати перед приготуванням
Заморожені баклажани не обов’язково розморожувати перед приготуванням. Фото Сегодня

Чудовий спосіб для гурманів

Активно триває сезон заготівель. Якщо ви вже закрили смачні баклажани по-грузинськи, і хочете зберегти цей овоч "в натуральному вигляді" для додавання у інші страви, варто звернути увагу на заморозку.

Є чимало способів, тож можна обрати той, який буде зручним саме для вас. "Телеграф" розповідає детально.

Як заморозити свіжі баклажани: популярні способи

Заморозка без попередньої обробки

Наріжте баклажани на потрібні шматочки. Це можуть бути кружечки або кубики — залежно від того, як ви плануєте їх використовувати. Розкладіть в один шар на обробній дошці і заморозьте. Після заморожування перекладіть в пакети або контейнери.

Як заморозити бланшовані баклажани

Бланшування допомагає зберегти колір і текстуру баклажанів. Опустіть нарізані баклажани в киплячу воду на 1-2 хвилини, потім швидко дістаньте та просушіть. Розкладіть шматочки на обробній дошці і заморозьте.

Як заморозити баклажани уже смаженими

Обсмажте баклажани на олії до золотистої скоринки. Можна також приготувати в духовці — для цього викладіть на деко слайси чи кружечки, змащені олією з обох сторін і запечіть. Дайте їм охолонути і заморозьте, як і в інших випадках, в один шар.

Заморозка баклажанів у вигляді пюре

Відваріть баклажани до готовності або запечіть їх у шкірці. Коли овочі охолонуть, очистіть від шкірки і розімніть у пюре. Додайте трохи солі до смаку. Поділіть на порції та заморозьте. Таке пюре дуже зручно використовувати для приготування запіканок, соусів, супів.

Перед використанням заморожених баклажанів їх не потрібно розморожувати — можна додавати просто під час приготування страви. Тож це дуже простий та зручний спосіб заготівлі. Також ми розповідали, скільки солі класти у квашену капусту для найкращого результату.