П’ять головних помилок, через які квашена капуста стає слизькою та гіркою: ви самі псуєте заготівлю

Читать на русском
Автор
3007
Головні помилки під час приготування капусти
Головні помилки під час приготування капусти. Фото zaxid.net

Через це капуста не виходить смачною

Квашена капуста – це одна з улюблених заготовок українців. Якщо приготувати її правильно за перевіреним рецептом — це буде готова розкішна закуска — хрустка, апетитна, з яскравим смаком.

Одначе, щоб отримати справді хрустку та смачну капусту, потрібно добре постаратися. Адже ферментація — тонка справа, і багато чого може просто піти не так. "Телеграф" зібрав п’ять головних помилок, через які капуста стає несмачною, слизькою та має гіркий смак.

Неправильний вибір капусти

Для квашення підходить щільна зимова капуста з білим зрізом. Вона зазвичай має тонкі листки та невеликі головки. Така капуста містить більше цукру і менше води, що сприяє кращому бродінню. Зелена салатна капуста зовсім не підходить для квашення.

Недостатня кількість солі

Сіль – це природний консервант і найважливіша умова правильної ферментації. Її недостатня кількість може призвести до псування капусти. "Золотим стандартом" вважається 20 г солі на 1 кг капусти.

квашена капуста
Смак продукту залежить від деталей

Використання йодованої солі

Помилка, що може обернутися катастрофою — насипати в капусту йодованої солі випадково або через те, що звичайна закінчилась. Йодована сіль може надати квашеній капусті неприємний присмак і зробити її м’якою — це лотерея, в якій можна не вийти переможцем. Для квашення використовуйте звичайну кухонну сіль.

Ігнорування проколювання

Під час бродіння в капусті утворюється вуглекислий газ, який необхідно випускати. Якщо цього не робити, капуста може гірчити. Проколюйте капусту дерев’яною шпажкою до дна кожні 1-2 дні — це випустить газ і не дасть йому накопичуватись.

Неправильне зберігання

Найголовніша помилка – вже готову квашену капусту зберігати в теплому місці. Оптимальна температура для зберігання – від 0 до +5°C, тобто це холодильник, підвал чи холодний балкон. Через високу температуру капуста перебродить та зіпсується.

Правильно заквашена капуста має приємний кислуватий смак і хрустку текстуру. Уникайте цих помилок — і ваша капуста завжди буде неймовірно смачною. Також ми розповідали, який продукт насправді не варто додавати у борщ.