Скільки солі класти на кілограм капусти: перевірена пропорція, яка завжди спрацьовує

Читать на русском
Автор
5786
Все залежить від пропорції
Все залежить від пропорції. Фото zaxid.net

Як приготувати капусту хрумкою та апетитною

Квашена капуста — це особливо апетитна закуска. Українці дуже люблять її. Зараз активно триває сезон заготівлі цієї смакоти. Існує чимало рецептів капусти. Однак принцип приготування один, і тут все залежить від того, наскільки вдало налагоджений процес ферментації.

Одним з найважливіших компонентів для приготування капусти є сіль. Саме вона створює умови для бродіння, завдяки якому капуста набуває свого неповторного смаку та хрусткої текстури. "Телеграф" розповідає, яка кількість солі потрібна для ідеального результату.

Чому сіль відіграє таку важливу роль у квашенні?

  • Сіль створює середовище, в якому активно розмножуються молочнокислі бактерії, саме від них залежить квашення.
  • Сіль — це консервант, що забезпечує безпеку квашеної капусти.
  • А ще вона підкреслює природну солодкість капусти.

Якою є ідеальна пропорція солі?

Існує багато рецептів квашеної капусти, і в кожному з них може бути різний вміст солі. Загалом можна варіювати до власного смаку, однак кухарі сходять на тому, що солі повинно бути не більше 25 грамів і точно не менше, ніж 15. Втім, ідеальною пропорцією вважається 20 грамів солі на кожен кілограм капусти.

Якщо у вас немає такого інструменту, як кухонні ваги, вас виручить проста система з "ложками". Якщо брати звичайну кам’яну кухонну сіль (яка, до речі, найкраще підходить для квашення), то 20 грамів солі — це рівно одна столова ложка без гірки або дві чайні з гіркою.

Саме така кількість солі зробить капусту ідеально просоленою. Також ми розповідали, як її правильно протикати.