Як не можна протикати капусту: ця помилка може коштувати вам заготівлі

Читать на русском
Автор
5457
Від того, як це зробити, залежить смак заготівлі
Від того, як це зробити, залежить смак заготівлі. Фото smakotainfo.com

Часто можна зустріти рекомендацію проколювати капусту ножем

У приготуванні апетитної, хрусткої квашеної капусти є чимало деталей та нюансів. Все ж ферментація — складний процес. Одним із найважливіших пунктів є проколювання капусти.

Ця процедура проводиться щодня, поки капуста шумує. Її метою є видалення газів, що накопичились під час квашення — коли вони залишаються між шарами капусти, це псує смак заготівлі, робить її гіркою. "Телеграф" розповідає детально.

Як зрозуміти, коли протикати капусту

Загальні рекомендації — почати проколювання, коли капуста простоїть мінімум добу. Однак основним сигналом почати робити це є піна, що утворюється на поверхні — вона свідчить про запущені процеси ферментації.

Проколювати капусту варто один раз на день впродовж усієї ферментації. Під час проколювання потрібно кілька разів проткнути всю масу капусти до самого дна ємності, в якій вона кваситься.

Чим проколювати капусту

Часто можна зустріти рекомендації протикати капусту ножем. Однак кулінари, які давно займаються квашенням, не радять так робити — мовляв, метал окислюється і впливає на процеси бродіння. Для проколювання рекомендують використовувати дерев'яну загострену паличку. Гарно підійдуть дерев’яні шпажки великого розміру.

Якщо ви будете проколювати капусту і робити це правильно, більше шансів, що заготівля вийде смачною і хрусткою. Але є й інші помилки у приготуванні — ми розповідали про них детальніше.