Так швидко буряк ви ще не готували: впораєтесь за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
598
Ця порада вам знадобиться
Ця порада вам знадобиться. Фото ru.freepik.com

Впораєтеся за кілька хвилин

Буряк є інгредієнтом багатьох страв, найбільш популярним із яких є борщ чи "Шуба". Інколи його їдять як самостійну страву, просто змастивши майонезом та додавши часнику.

Усім відомо, що буряк вариться довго, але завдяки одному лайфхаку його вдасться приготувати всього за 15 хвилин. Про це повідомляє "Телеграф".

Як швидко зварити буряк

Так, буряк можна швидко зварити у мікрохвильовці. Для цього потрібно обрати невеликі коренеплоди та проткнути їх ножем у кількох місцях, аби прискорити процес приготування. Також можна відрізати хвостик.

Після цього потрібно покласти буряк у пакет для запікання, щільно його закрити та зробити проколи у верхній частині пакета, щоб запобігти розриву. Далі пакет необхідно помістити у скляну посудину та помістити у мікрохвильовку, встановити потужність 800 Вт та готувати буряк 2 хвилини. Після цього залишити охолонути на хвилину та повторити процес ще двічі. Якщо буряк великий, можливо потрібно буде повторити ще кілька разів.

Приготовлений буряк стане м'яким і легко проколюватиметься ножем. Після варіння обережно потрібно надрізати пакет, щоб не отримати опік від гарячої пари. Залишити буряк охолонути, а потім зняти з нього шкірку.

Раніше ми писали, як зберігати часник у банці. Про такий спосіб ви точно не чули.