Не робіть цього: три лайфхаки для телефона, які насправді не працюють

Читать на русском
Автор
До лайфхаків потрібно підходити з розумом Новина оновлена 04 жовтня 2024, 08:00
До лайфхаків потрібно підходити з розумом. Фото Колаж "Телеграфу"

Бережіть ваші гаджети

Сьогодні на просторах інтернету можна знайти багато різних лайфхаків, які нібито допомагають продовжити життя вашого смартфону. Однак далеко не всі з них працюють, а деякі поради з мережі й взагалі здатні "вбити" телефон.

"Телеграф" зібрав для вас найпоширеніші лайфхаки для смартфонів, які спеціалісти категорично не рекомендують повторювати. Не вірте всьому, що пишуть в інтернеті і тоді ваш гаджет точно не постраждає.

Лайфхаки для смартфонів, які не працюють

Полірування екрана зубною пастою

В інтернеті є безліч "спеціалістів", які радять відполірувати дисплей телефону за допомогою зубної пасти. Цей спосіб нібито здатний повернути екрану первозданний вигляд і позбавити дрібних подряпин на ньому.

Людям радять взяти м’яку зубну пасту без абразивних частинок та нанести її на дисплей, а потім відполірувати його ватним диском. Однак цей лайфхак не працює!

Більше того, у такий спосіб ви можете повністю зруйнувати олеофобне покриття, яке наносять на дисплей. Після цього ваш смартфон перестане розпізнавати дотики, а пальці по ньому не ковзатимуть.

Телефон у пакеті з рисом

Багато хто з вас напевно чув про те, що якщо смартфон намок, то його необхідно покласти в банку або пакет з рисом і залишити там від кількох годин до кількох діб.

Цей лайфхак не працює і не допомагає позбавити гаджет вологи всередині нього. Користуючись такою порадою, ви просто витратите дорогоцінний час, за який кваліфікований фахівець встиг би врятувати ваш смартфон.

Намочили телефон — одразу йдіть у майстерню.

Повністю розряджаємо і повністю заряджаємо

Ще один із найпоширеніших телефонних лайфхаків – це повна розрядка батареї і потім її повна зарядка. Так, за порадами "експертів" з мережі, батарея гаджета служитиме довше.

Людям пропонують розрядити телефон "у нуль" і лише потім ставити його на зарядку, яку потрібно обов’язково довести до 100%. Вважається особливо важливим робити так після покупки смартфона у перші 2-3 зарядки.

Цей лайфхак давно застарів і не працює. Ця порада була актуальною для старих, нікель-кадмієвих батарей. Зараз же в гаджетах використовуються літій-іонні, для яких подібні "гойдалки" не потрібні і навіть небезпечні.

Заряджайте свій смартфон, коли на ньому залишається 20% заряду батареї або менше, і це принесе більше користі, ніж лайфхак про повну "розрядку- зарядку" батареї.

Нагадаємо, акумулятор смартфона може перегрітися та вибухнути, але є способи мінімізувати цей ризик. Основна причина вибуху акумулятора – коротке замикання між катодом та анодом. Це призводить до різкого підвищення температури до 80-90 градусів, що викликає реакцію між розплавленим літієм та електролітом, яку супроводжує виділення вибухонебезпечних сполук.

У більшості випадків вибух відбувається за температури 200 градусів через накопичення вибухонебезпечних сумішей.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, в яких місцях у будинку небезпечно заряджати телефон та чому. Якщо ігнорувати це правило і продовжувати ставити гаджет на зарядку саме там, може статися пожежа.