Рожевий — у вічному "бані": які кольори "під забороною" для сучасного українського стилю

Читать на русском
Автор
Не всі кольори підходять
Не всі кольори підходять. Фото borisstudio.com

Яскраві кольори можуть "зламати" вам інтер’єр

Сучасний український стиль в інтер’єрі може бути справді красивим та стильним. Ми розповідали, які кольори підходять до цього найкраще. Тепер поговоримо про те, які барви зовсім не працюють у ньому на гарний результат.

Щоб досягти гармонії, важливо не лише підбирати правильні матеріали та декор, але й правильно використовувати колір. Дизайнери розповіли, яких кольорів варто уникати, щоб не порушити автентичність стилю.

Український стиль інтер’єру: які кольори у вічному "бані"?

Кислотні та неонові відтінки

Яскраво-рожевий, кислотно-жовтий чи неоновий оранжевий – це кольори, які точно не впишуться в затишну атмосферу українського стилю. Вони занадто кричущі, тому не можуть гармонійно поєднуватися з натуральними матеріалами та традиційними орнаментами.

вітальня в українському стилі
borisstudio.com / Легкі пастельні відтінки - в топі

Холодний метал

Сріблястий, сталевий та інші холодні металеві відтінки можуть створити відчуття стерильності та відірваності від природи. Український стиль, навпаки, асоціюється з теплом, затишком та природними матеріалами.

Сліпуче білий

Хоча білий колір багато в чому абсолютно універсальний, у великій кількості він може зробити інтер'єр холодним та безликим. Для українського стилю краще обирати теплі відтінки білого, наприклад, молочний, кремовий або слонова кістка.

інтер'єр кухні в українському стилі
nabuduvaly.com / Чистий білий буде надто стерильним

Надмірно насичені кольори

Глибокий фіолетовий, яскраво-червоний чи насичений синій можуть виглядати занадто контрастно на тлі натуральних матеріалів. Краще обирати приглушені, природні відтінки цих кольорів.

Але, пам’ятайте — що будь-які рекомендації дизайнерів неважливі, якщо ви справді чогось хочете. Тож керуйтесь лише власним смаком та вподобаннями — і у вас все буде гарно. Також ми розповідали, який трюк у фарбуванні стін допоможе вам зробити приміщення цікавішим.