Одна ложка олії — і гора баклажанів посмажена: маленька кулінарна хитрість врятує вас від тонни жиру

Читати російською
Автор

Секрет апетитних баклажанів та кабачків

Страви з баклажанів, як баклажанна ікра — це смачна фішка осіннього сезону. Однак багато хто ці овочі найбільше любить просто нарізати кружальцями та смажити на олії. Це дуже смачно, однак через свою текстуру баклажан активно вбирає олію.

Такі смажені слайси чи кружальця — надзвичайно смачні, однак вони ж часто виходять занадто жирними. Втім, є один лайфхак, який дозволить уникнути цієї проблеми та заощадити багато олії. Вам знадобиться мікрохвильовка, пише "Телеграф".

Як готувати баклажани за допомогою мікрохвильовки?

Миємо баклажани та нарізаємо їх тими шматочками, якими будемо їх смажити. Тоді перекладаємо в миску, яку можна ставити у мікрохвильовку, та заливаємо водою, у якій попередньо розчинили сіль. Залишаємо так на 15-20 хвилин.

Секрет приготування баклажанів /ukr.media

Коли вони "настояться", потрібно майже повністю злити воду — залишити буквально кілька ложок. В такому вигляді відправляємо баклажани на чотири хвилини в мікрохвильовку. На випадок, якщо після цього виділилася вода, відкидаємо баклажани на друшляк. Коли вони просохнуть, кладемо їх в глибоку ємність, наливаємо одну ложку олії для смаження та перемішуємо баклажани.

Після цього можна смажити — тієї ложки олії, яку ви налили, вистачить для всіх баклажанів. Цей же спосіб відмінно працює для кабачків. А якщо у вас ще залишаться овочі, можна заморозити їх на зиму.