Один продукт з вашої кухні зробить печінку неймовірно ніжною та соковитою: секретний інгредієнт

Читати російською
Автор

Простий трюк для особливо смачної печінки

Ми розповідали, що варто додати в котлети замість хліба. Тепер ділимось секретом особливо смачної печінки.

Часто кулінари бояться підступатися до печінки, адже вона має гіркий присмак. Однак є один трюк, який зробить її м’якою, соковитою та ніжною. Просто додайте соди. "Телеграф" розповідає детально.

Як сода покращує смак печінки?

Сода – це не просто розпушувач для тіста. Завдяки своїм хімічним властивостям вона може робити м'ясо, зокрема печінку, неймовірно ніжною. Річ у тім, що у печінці міститься певна кількість кислот, які можуть зробити її жорсткою при приготуванні. А сода ж, як луг, нейтралізує ці кислоти, роблячи м'ясо м'якшим.

Як використовувати соду для приготування печінки

Є два варіанти. Найпростіший — просто під час смаження посипати печінку содою, і надалі готувати, як зазвичай. Однак тут є ризик того, що ви додасте забагато соди і її смак залишиться.

Якщо у вас є більше часу, можна піти іншим шляхом — замочити печінку. Наріжте печінку на невеликі шматочки та замочіть їх в розчині соди (1 чайна ложка соди на 1 літр води) на 30-60 хвилин. Перед приготуванням ретельно промийте печінку під проточною водою, щоб видалити залишки соди та обсушіть.

Цей метод підходить для будь-якого виду печінки (свинячої, яловичої, курячої). Цей інгредієнт не тільки робить печінку м’якшою, але й допомагає позбавитися неприємного гіркуватого присмаку. Також ми розповідали, як швидко обробити оселедець на філе.