Один продукт з вашої кухні зробить печінку неймовірно ніжною та соковитою: секретний інгредієнт

Читать на русском
Автор
653
Продукт буде м’яким та ніжним
Продукт буде м’яким та ніжним. Фото Addicted to veggies

Простий трюк для особливо смачної печінки

Ми розповідали, що варто додати в котлети замість хліба. Тепер ділимось секретом особливо смачної печінки.

Часто кулінари бояться підступатися до печінки, адже вона має гіркий присмак. Однак є один трюк, який зробить її м’якою, соковитою та ніжною. Просто додайте соди. "Телеграф" розповідає детально.

Як сода покращує смак печінки?

Сода – це не просто розпушувач для тіста. Завдяки своїм хімічним властивостям вона може робити м'ясо, зокрема печінку, неймовірно ніжною. Річ у тім, що у печінці міститься певна кількість кислот, які можуть зробити її жорсткою при приготуванні. А сода ж, як луг, нейтралізує ці кислоти, роблячи м'ясо м'якшим.

Як використовувати соду для приготування печінки

Є два варіанти. Найпростіший — просто під час смаження посипати печінку содою, і надалі готувати, як зазвичай. Однак тут є ризик того, що ви додасте забагато соди і її смак залишиться.

Якщо у вас є більше часу, можна піти іншим шляхом — замочити печінку. Наріжте печінку на невеликі шматочки та замочіть їх в розчині соди (1 чайна ложка соди на 1 літр води) на 30-60 хвилин. Перед приготуванням ретельно промийте печінку під проточною водою, щоб видалити залишки соди та обсушіть.

Цей метод підходить для будь-якого виду печінки (свинячої, яловичої, курячої). Цей інгредієнт не тільки робить печінку м’якшою, але й допомагає позбавитися неприємного гіркуватого присмаку. Також ми розповідали, як швидко обробити оселедець на філе.