Один дешевий компонент відмиє шкіру після грибів: у чому "замочити" руки від чорноти

Читать на русском
Автор
977
Вам знадобиться звичайна лимонна кислота
Вам знадобиться звичайна лимонна кислота. Фото Freepik

Лайфхак для відмивання рук

Триває грибний сезон. Дари лісу хочеться смакувати у стравах та заготовляти на зиму. До речі, ми ділились вдалим рецептом консервованих грибів.

Однак, після збору грибів та їхнього чищення часто виникає проблема темних плям на руках. Існує декілька ефективних способів, як швидко відмити руки від грибного соку. "Телеграф" розповідає про них.

Лимонна кислота – природний відбілювач

Розчиніть 10 грамів лимонної кислоти в теплій воді. Опустіть руки в розчин на 10 хвилин. Лимонна кислота ефективно видаляє темні пігменти, залишені грибами. Якщо у вас немає магазинної кислоти, можна використовувати свіжий лимон — адже він теж містить лимонну кислоту. Розріжте лимон навпіл і потріть руки соком. Залиште на 7 хвилин, потім змийте теплою водою з милом.

Також досвідчені грибники рекомендують оцет як засіб для очищення рук. Розведіть його у воді та опустіть у цю "ванночку" забруднені ділянки долонь.

Пам’ятайте, що чим раніше ви почнете відмивати руки, тим легше буде позбутися забруднень. Застарілі плями змиваються важко і довго. Також ми розповідали, як сушити гриби на зиму.