Досить заряджати телефон неправильно: названо золоте правило, яке продовжить життя батареї

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 жовтня 2024, 09:12

Мало хто користується цим правилом

Під час заряджання мобільного телефону є деякі нюанси, які слід враховувати, щоб гаджет працював якомога довше. Згодом будь-яка батарея зношується і втрачає ємність, проте якщо дотримуватися "золотого" правила зарядки, то можна зробити так, щоб це відбувалося набагато повільніше.

Фахівці Gizchina розповіли, як правильно потрібно заряджати телефон і яких помилок варто уникати, щоб не загробити пристрій. Наголошується, що важливо звертати увагу на те, до якого відсотка ви розряджаєте телефон і до якого заряджаєте.

Ідеальний діапазон для акумулятора становить від 20% до 80%. Тобто, розряджати гаджет не слід більше ніж до 20 відсотків, а заряджати більше ніж до 80 відсотків.

Більшість сучасних смартфонів мають вбудовану опцію "Автоматичного переходу в економічний режим" за низького рівня заряду батареї та "Ліміт заряду" при досягненні 80%.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як у жодному разі не можна заряджати мобільний телефон, щоб його батарея продовжувала працювати якомога довше. До того ж такий спосіб є вкрай небезпечним, оскільки гаджет може спалахнути.