Хутчіше перевіряйте: як дізнатись, чи прослуховується ваш телефон

Читать на русском
Автор
4633
Телефон Новина оновлена 11 жовтня 2024, 20:35
Телефон. Фото cyberguy.com

Ці коди швидко дадуть відповідь

Більшість сучасних телефонів часто доєднанні до певної мережі, завдяки якій є можливість їх прослуховувати. Проте не завжди для прослушки треба інтернет, адже певні функції смартфону дозволяють злодіям робити це і без нього.

"Телеграф" розповість, як дізнатись чи прослуховують ваш смартфон та що робити, аби його захистити.

Зазвичай прослушці сприяє ввімкнена "переадресація виклику". Вона дозволяє злодіям отримувати дані зі смартфона, а також чути телефонні розмови.

Як дізнатись, що телефон прослуховують

Для цього слід набрати код *#21# і почекати доки з'явиться сіре вікно. У ньому буде інформація про передачу факсів, SMS, даних, голосу, дзвінків тощо. І якщо тут видно переадресацію певної інформації, за умови, що ви її не вмикали, — телефон може прослуховуватися.

Ще кілька корисних комбінацій

  • #62# – ця комбінація покаже вам, на який номер телефону йдуть перенаправлені виклики й повідомлення, якщо вам не змогли зателефонувати. Ваш мобільний оператор також встановлює таку програму за замовчуванням – це голосова пошта.
  • *#002# – це універсальна комбінація цифр і знаків, яка знімає всі несанкціоновані програми для прослуховування вашого телефону.
  • *#06# – якщо ви наберете цей код, вам стане відомий міжнародний ідентифікатор мобільного коду (IMEI) вашого пристрою. Це номер вашого телефону, за яким ви зможете його знайти, якщо апарат викрадуть чи ви його загубите. Свій телефон можна буде знайти навіть з іншою сім-карткою.

Як скасувати переадресацію дзвінків?

Для цього слід набрати код ##002#, який вимикає будь-яку переадресацію дзвінків. Тобто інформація з вашого телефона не поступатиме на інший гаджет.

Нагадаємо, що існує три популярних лайфхаки для телефона, які насправді не працюють. Здебільшого, вони псують смартфон.

Раніше "Телеграф" розповідав про три місця, де не варто залишати смартфон.