Вони один одному — не пара: з якими продуктами не можна поєднувати лимон
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Не поєднуйте лимон з цими продуктами
Лимон є досить популярним фруктам на кухнях багатьох господинь. Це й не дивно, адже з ним не лише можна готувати чай, але й додавати до випічки, готувати на основі лимона різноманітні соуси чи маринади до м'яса.
Проте лимон може бути не завжди доречним, а деякі страви може навіть зіпсувати. З якими продуктами цей фрукт — не пара, розповідає "Телеграф".
З якими продуктами не варто поєднувати лимон
Молоко та молочні продукти
Лимонна кислота, отримана з лимонів, спричиняє згортання молока та різних молочних продуктів, що змінює їхню консистенцію та смакові властивості. Це поєднання може призвести до печії та підвищення кислотності.
Дуже гостра їжа
Лимон посилює пікантність страв завдяки своїй кислотності. Це робить їжу ще більш гострою та менш привабливою для споживання.
Червоне вино
Кислий смак лимона здатний зіпсувати смакові якості та аромат червоного вина, а також соусів, виготовлених на його основі.
Морепродукти (м’які види риби)
Лимон може заглушити тонкий смак м’яких видів риби, наприклад, морського язика або камбали. Для цих риб краще підійдуть більш делікатні цитрусові, такі як лайм або апельсин.
Солодкі фрукти
Гострота лимона зменшує природну солодкість таких фруктів, як диня чи стигла полуниця. Якщо ви вирішите поєднати лимон з фруктами, додайте трохи меду, щоб збалансувати смаки.
Йогурт
Лимонний сік може призвести до згортання йогурту. Коли використовуєте лимон разом з цими продуктами, додавайте його поступово.
Ароматичні спеції (гвоздика, кардамон)
Яскравий цитрусовий смак лимона може суперечити деяким ароматним спеціям, зменшуючи їхні аромати. Додавайте лимон обережно у страви з такими спеціями, щоб уникнути перенасичення смаку.
Раніше ми писали, як почистити рибу від луски без ножа. Ви впораєтеся за хвилину.