Не рис: що додати до голубців, щоб страва стала фантастичною
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1137
Гречка — цікавий варіант для заміни рису
Прості страви можуть бути ще кращими, якщо знати деякі нюанси приготування. Ми розповідали, що варто додати в котлети замість хліба. Тепер ділимось цікавою ідеєю приготування такої традиційної страви, як голубці. Секрет у тому, щоб замінити звичний рис іншою крупою.
Гречка – чудова альтернатива рису в голубцях. Вона надає страві більш насичений смак та корисні властивості. "Телеграф" ділиться кількома порадами, які допоможуть приготувати смачні голубці з гречкою.
Чому варто готувати голубці з гречкою?
Гречка — цікава альтернатива рису. Тоді як смак білої крупи контрастує з м’ясом та вирізняє його, гречка — підкреслить смак фаршу. Це відмінний спосіб подивитись на звичну страву під новим кутом.
Як приготувати голубці з гречкою?
Ретельно промийте гречку під холодною водою, щоб позбутися зайвого крохмалю. Залийте гречку окропом та залишіть на деякий час. Якщо після охолодження залишиться вода — злийте її. Якщо ви відчуваєте, що гречка не сягнула повної готовності — це абсолютно нормально, адже голубці ще будуть готуватися.
Холодну гречку вмішайте у фарш, додайте овочеву підсмажку та спеції до смаку. Загорніть начинку в підготовлені звичним чином капустяні листи. Голубці викладіть у каструлю чи казан, тушкуйте в томатному соусі або бульйоні протягом 40-50 хвилин.
Гречка зробить смак страви цікавішим, а аромат — багатшим. Також ми розповідали, як швидко розібрати оселедець на філе.