Всього одна помилка та буряк згниє: як правильно його зберігати

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 22 листопада 2024, 19:09

Як зберегти коренеплоди свіжими

Буряк – це не тільки корисний та смачний овоч, але й незамінний інгредієнт у приготуванні безлічі страв, від борщу до салатів. Однак, якщо неправильно зберігати буряк, він швидко починає псуватися: втрачає соковитість, покривається пліснявою або зовсім згниває. Щоб зберегти врожай на всю зиму, потрібно враховувати кілька важливих факторів, таких як температура, вологість та умови зберігання.

Як правильно зберігати буряк

Вибір відповідного способу зберігання залежить від ваших можливостей і кількості зібраного врожаю. Для одних оптимальним варіантом стане холодний підвал, для інших — холодильник.

Якщо ви хочете, щоб буряк зберігався якомога довше, то для нього потрібно прохолодне, темне та сухе місце. Хорошим місцем для цього є, зокрема, підвал. Розміщення врожаю в дерев’яних ящиках, вкритих тирсою, гарантує, що він переживе всю зиму.

Оптимальна температура для цих овочів – близько 0-5 градусів за Цельсієм. Крім того, важлива відсутність сонячного світла та відповідна вологість, яку можна підтримувати за допомогою тирси або піску. Однак вологість не має бути надто високою, щоб запобігти появі плісняви на плодах.

Невелику кількість буряків можна зберігати в холодильнику, бажано в нижньому ящику. Це рішення для людей, яким буряки потрібні терміново і які не мають прохолодного підвалу. Якщо ви хочете продовжити термін зберігання буряків, варто обернути кожен коренеплід вологою тканиною, яка збереже відповідну вологість і затримає висихання.

Раніше ми розповідали, як зберігати цибулю.