Не дозволяйте павукам захопити ваш будинок: три рецепти спреїв від комах

Читать на русском
Автор
Комахи не проберуться у житло
Комахи не проберуться у житло. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Натуральні та доступні засоби від неприємних комах

Осінь – це час, коли у наших будинках та квартирах починають частіше з’являтися небажані гості – павуки. Це пов’язано з тим, що вони шукають тепле укриття, де можна пережити холодну пору року, а також доступ до їжі, такої як дрібні комахи, які мешкають у будинках. Павуки можуть проникати через невеликі щілини та вікна.

Важливо знати, як ефективно боротися із цією проблемою, щоб не допустити вторгнення павуків. У цьому допоможуть народні засоби, які готуються лише з двох доступних компонентів.

Як боротися з павуками за допомогою домашніх засобів

Одним із найпростіших і найдоступніших способів боротьби з павуками є використання домашнього засобу, що складається з оцту та води. Цей метод безпечний, екологічний і не вимагає використання хімічних препаратів.

Як приготувати засіб:

Візьміть білий столовий оцет (9%) та воду в рівних пропорціях. Наприклад, можна змішати 100 мл оцту та 100 мл води.

Перелийте розчин у пульверизатор для зручності нанесення.

Обробіть сумішшю всі можливі місця проникнення павуків: кути кімнат, вікна, дверні отвори, вентиляційні отвори. Оцет має різкий запах, який відлякує павуків, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу та людям.

Крім розпилення, можна протирати оцтом поверхні у місцях, де павуки можуть плести павутину. Цей метод також допоможе позбутися дрібних комах, які приваблюють павуків до будинку.

Альтернативними рецептами поділилася на своїй Instagram-сторінці блогер з ніком @my.horsford.home. Боротися з павуками вона пропонує за допомогою спрею з кориці.

Для приготування змішайте 1 столову ложку меленої кориці з 2 склянками води в пляшці з розпилювачем, добре струсіть і дайте настоятися, перш ніж процідити суміш. Цей спрей ефективний для відлякування комах завдяки сильному запаху кориці та натуральним інсектицидним властивостям, які порушують сенсорні рецептори шкідників та роблять ваш будинок менш привабливим для них.

Також блогер радить змішати 2 склянки води з 5-10 краплями кедрової олії у пляшці з розпилювачем, добре струсити та дати настоятися. Отриману суміш потрібно наносити на потенційні місця проникнення павуків до будинку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко позбутися плодових мушок. Для цього лайфхака знадобляться ароматні трави.