Змусьте розумний годинник працювати довше: деякі й не знають про ці лайфхаки

Читати російською
Автор
Новина оновлена 09 вересня 2024, 19:02

Декілька способів продовжити роботу батареї розумного годинника та не втратити функції пристрою

Розумний годинник став невіднятною частиною повсякденного життя. Гаджет надає доступ до повідомлень, моніторингу здоров’я та фітнес-даних, а також інших корисних функцій. Однак активне використання цього гаджету іноді призводить до швидкого розряду батареї.

Раніше ми ділилися способом дізнатися, на скільки зарядів вистачить повербанку. Тепер пропонуємо розібратися, як продовжити час автономної роботи розумного годинника.

Лайфхаки для економії батареї розумного годинника

1. Відключення непотрібних повідомлень

Багато розумних годинників надають можливість отримувати повідомлення про повідомлення, пошту, дзвінки й навіть про події з соціальних мереж. Однак, постійна вібрація та активація екрана можуть розряджати батарею. Рекомендується залишити лише найважливіші повідомлення, відключивши все, що не є критично важливим.

2. Регулювання яскравості екрана

Екран є одним з найбільш "енергоємних" елементів у розумному годиннику. Якщо яскравість виставлена на максимальний рівень, батарея буде розряджатися швидше. Налаштуйте яскравість вручну на оптимальний для вас рівень або активуйте автоматичне регулювання яскравості, якщо це передбачено.

3. Використання режиму енергоощадження

Більшість моделей розумного годинника оснащені спеціальним енергоощадним режимом. Цей режим обмежує функціональність пристрою, відключаючи другорядні функції, такі як постійний моніторинг серцевого ритму, GPS та інші ресурсомісткі можливості. Увімкнення цього режиму в моменти, коли вам не потрібні всі можливості годинника, допоможе продовжити їх роботу.

4. Вимкнення функцій, що працюють у фоновому режимі

Багато розумних годинників мають функції, які працюють постійно: моніторинг сну, кроків, частоти серцевих скорочень та інші. Якщо вам не потрібне їх використання в режимі реального часу, їх можна вимкнути у налаштуваннях.

5. Вимкнення GPS та Wi-Fi, коли вони не потрібні

GPS та Wi-Fi значно збільшують споживання енергії. Якщо ви не використовуєте їх постійно, рекомендується відключати ці функції. Включайте їх лише за потребою.

6. Регулярне оновлення ПЗ

Виробники розумного годинника регулярно випускають оновлення програмного забезпечення, які можуть включати поліпшення оптимізації енергоспоживання. Регулярно перевіряйте та встановлюйте оновлення, щоб ваш годинник працював максимально ефективно.

7. Вимкнення голосового помічника

Якщо ваш розумний годинник підтримує голосового помічника, майте на увазі, що його постійна готовність до активації за командою "Окей, Google" або аналогічним командам може витрачати енергію. Вимкнення цієї функції заощадить заряд.

8. Вибір циферблату

Анімовані циферблати або ті, що відображають велику кількість інформації, можуть витрачати більше енергії. Віддавайте перевагу простим статичним циферблатам із мінімальною інформацією для збільшення часу автономної роботи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно заряджати смартфон в авто. Важливо дотримуватися деяких тонкощів, щоб не зіпсувати гаджет.