"Kyiv not Kiev": переможці Євробачення Måneskin зібралися з концертом в Україні, але неправильно назвали столицю

Читать на русском
Автор
Група Måneskin
Група Måneskin. Фото https://www.instagram.com/maneskinofficial/

Переможці "Євробачення 2021" дадуть концерт в Києві навесні 2022 року.

Після перемоги в гранд-фіналі 65-го міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2021" італійська група Måneskin стала однією з найбільш обговорюваних в усьому світі. Кількість фанатів колективу миттєво зросла і "вивело" італійців на міжнародний рівень.

Українцям італійська група теж дуже сподобалася. Більш того, солістці групи GO_A Катерині Павленко почали приписувати романтичні відносини з Давидом Даміано, хоча музиканти просто дуже здружилися під час конкурсу.

І ось бажання багатьох українських фанатів збулося: Måneskin їдуть в Україну. Італійці дадуть концерт 7 березня 2022 року в StereoPlaza в Києві. Концерт відбудеться в рамках їх великого туру по Європі.

На сайті concert.ua вже опублікований анонс концерту, якому повідомляється, що продаж квитків стартує 30 вересня 2021 року. Ціна поки невідома.

Måneskin едут в Украину

Відзначимо, що попри те, що італійців дуже чекають в Україні, Måneskin допустили "неприпустиму" помилку. В афіші з розкладом концертів допущена помилка в назві Києва англійською мовою: написано Kiev, а не в Kyiv.

Нагадаємо, що Kiev — це радянська манера написання назви столиці України. У 1995 році український уряд затвердив транслітерацію "Kyiv", яку на міжнародному рівні ООН затвердила у 2012 році.

У жовтні 2018 року Міністерство закордонних справ України разом з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine початок онлайн-кампанію #CorrectUA, метою якої стало популяризація написання латинськими літерами назв міст, в тому числі столиці України — #KyivNotKiev, #KharkivNotKharkov, #LvivNotLvov, #OdesaNotOdessa.

Раніше, "Телеграф" писав, що вокалістка GO_A Катерина Павленко заінтригувала фанатів виходом спільну пісню і з вокалістом Måneskin Даміано Давидом.