Як перестати об’їдатися на ніч: два простих правила, які реально працюють

Читать на русском
Автор
Експерт розповіла, як не переїдати на ніч
Експерт розповіла, як не переїдати на ніч

Пізні прийоми їжі сприяють утворенню токсинів.

Всім нам тією чи іншою мірою знайома пробелми переїдання на ніч. Після того, як цілий день в офісі хапав щось нальоту, звичайно ж, хочеться, прийшовши додому, від душі наїстися. Як вже тут слідувати головному правилу худнуть: не їсти після 18-ти?

Експерт з харчування і фітнес-тренер Марина Боржемська розповіла, які правила дійсно допоможуть вам позбавитися від звички їсти на ніч.

  1. Отже, перше, що вам необхідно зробити — це збалансовано харчуватися протягом дня, близько 5 разів. Урізноманітнити раціон і стежити за кількістю білків, жирів і вуглеводів, макро- і мікроелементів.
  2. Також знайдіть альтернативний спосіб боротьби зі стресом: вечірні прогулянки, спорт, йога, перегляд серіалу (без пок-корну і чіпсів), корисних відео і т.д.

Фахівець із харчування також розповіла, як впливають на організм нічні перекуси. За її словами, рясна вечірня їжа не перетравлюється належним чином, не всмоктується в стінки тонкого кишечника, а в товстому піддається впливу патогенної мікрофлори, що призводить до утворення токсинів. Крім того, надлишок вуглеводів у вечірній час змушує організм накопичувати жир.

Раніше Марина Боржемська розповіла "Телеграфу", що потрібно їсти восени, щоб залишатися здоровим і не хворіти.