Як українці відпочиватимуть на Різдво 25 грудня: календар вихідних на свята

Читать на русском
Автор
3352
Календар новорічних свят 2022
Календар новорічних свят 2022. Фото pexels.com

Новорічні свята подарують українцям три додаткових вихідних.

Ось і добігає кінця грудень місяць, а разом з ним і 2021-й рік. Щоб хоч трохи скрасити досить складний для українців рік, що минає, перший місяць зими приніс із собою всіма улюблені зимові свята: "Католицьке" Різдво та Новий Рік, а перший місяць року, січень, одразу порадує ще одним Різдвом Христовим. А що найприємніше, особливо для працюючих людей, так це те, що ці свята принесуть із собою не лише подарунки, а й додаткові вихідні, що дозволить українцям добре відпочити та набратися сил перед новим 2022-м роком.

Як українці відпочиватимуть на різдвяні свята

Відкриває низку додаткових вихідних та новорічних свят — Католицьке Різдво, яке відзначається 25 грудня. Оскільки у 2021 році свято припадає на суботу, вихідний переноситься на понеділок 27 грудня, що означає, що ми відпочиватимемо 3 дні поспіль. Також робітників чекає бонус у вигляді мінуса години робочого часу у пʼятницю 24 грудня.

Выходные в декабре 2021
Вихідний переноситься на понеділок 27 грудня

Після Різдва кожному робочому українцю "під ялинку" на Новий рік Дід Мороз принесе ще один додатковий вихідний 3 січня, тому що свято випадає теж на суботу. При цьому відпрацьовувати неробочий понеділок не потрібно.

І завершує цей цикл — Різдво Христове 7 січня. Свято припадає на п’ятницю, і автоматично робить день вихідним. Більш того, робочий день в четвер 6 січня має бути скороченим.

Выходные в январе 2022
У січні 2022 року українців чекає два додаткових вихідних

Раніше "Телеграф" повідомляв, якою буде погода на Різдво та кому пощастить зі снігом. Також ми розповідали, що можна і не можна робити на Різдво.