Це було у кожного в СРСР: топ-7 речей із минулого, які здивують сучасних людей (фото)

Читать на русском
Автор
1067
Знайти такі предмети можна було і в домогосподарок, і в спортсменів Новина оновлена 05 січня 2022, 08:01
Знайти такі предмети можна було і в домогосподарок, і в спортсменів. Фото Колаж "Телеграфу"

Побут радянської людини такі предмети полегшували.

Багато речей родом з Радянського Союзу легко можуть знайти застосування і в сучасних квартирах. Їх можна використовувати по-новому або надати ними шарму дизайну інтер’єру 21 століття. Але були й речі, про справжнє призначення яких знали мало людей, а деякі вигадували предмети побуту нове застосування.

Як пише редакція AdMe, предмети із професійної сфери переходили до розряду необхідних для багатьох господарок. Наприклад, стрейнер. Його використовують, щоб у коктейль не потрапили тверді шматки льоду або шкірки фруктів після збивання. Радянські господині додумалися використати його для поділу на білки та жовтки яєць.

Стрейнер
Зі стрейнером приготувати класичне безе було легше

Універсальність — одна з обов’язкових умов для багатьох радянських предметів. Такою є ця вішалка. Плічка для одягу з’єднали зі щіткою, що дозволяло не тільки зберігати речі, а й швидко їх очистити у разі потреби.

Вішалка з щіткою для одягу
Тремперль-щітка

Кожен, хто брав участь у ліпленні пельменів в СРСР, міг відчути себе супергероєм, якщо у нього був спеціальний кухонний пістолет, який полегшував їх виробництво вдома.

ПІстолет для пельменей
Пельменеліпка

Бувала вона та іншого виду, більше схожа на штамп.

Пельмениця
Пельмениця

А таку річ цінували за її маленькі розміри та практичність. Зігріти руки у традиційних радянських чергах допомагала міні-грілка на вугіллі.

Вугільна грілка для рук
Вугілля давало тепло на 8-9 годин

Спростити життя могли багато ручних предметів. Серед них і маленький соковитискач, якщо рідини потрібно не дуже багато.

Ручнай соковитискач
Соковитискач, схожий на часникодавку

З наступним предметом у добірці зустрічатися люди навряд чи хотіли. Цей залізний циліндр — медична клізма, її ще називали кухлем Есмарха.

Залізна багаторазова медична клізма
Залізна багаторазова медична клізма

Те, що в сучасному світі вміють робити телефони та фітнес-браслети, робив такий прилад. Знайомтеся — радянський крокомір.

Радяньский крокомір
Крокомір радянський "Зоря"

У Радянському союзі було чимало загадкових предметів. Один із них — килими, які можна було знайти майже у кожній квартирі та будинку. Виявилося, що їхні малюнки сягають корінням до давнини. Як писав "Телеграф", елементи на паласах мали привертати в будинок багатство і не тільки.