Зміцнюють імунітет та допомагають від застуд: які напої обов’язково мають бути в раціоні взимку

Читать на русском
Автор
1011
Звичайний чай можна зробити неймовірно корисним напоєм Новина оновлена 04 лютого 2022, 07:16
Звичайний чай можна зробити неймовірно корисним напоєм. Фото rusteaco.ru

Нутриціолог радить готувати чай із шипшини, малини та обліпихи.

Взимку особливо ретельно потрібно стежити за харчуванням, адже нашому організму в холодну пору року так не вистачає вітамінів. І якщо з тим, які продукти варто вживати взимку все більш менш зрозуміло, то як налагодити питний режим так, щоб він приносив максимальну користь організму?

Сімейний лікар вищої категорії, нутриціолог Галина Похмурська розповіла "Телеграфу", які напої необхідно ввести до свого раціону, щоб отримати максимальну користь для організму. За словами лікаря, особливий акцент потрібно робити на ягідні чаї.

"Питний режим взимку має велике значення. Звичайно, перш за все має бути присутня в раціоні вода, але на забуваємо і про ягоди — чай з шипшини, напої з калини, малини. Пити їх потрібно не лише тоді, коли застуджуємося і споживаємо з лікувальною метою, але і для профілактики Дуже корисним є обліпиховий чай, адже обліпиха не тільки містить вітаміни та мікроелементи, але й зміцнює наш імунітет.Це засіб проти застуд (чого взимку ми особливо боїмося), – радить лікар.

Раніше лікарка розповіла, чому взимку обов’язково потрібно їсти сало.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.