Як прибрати сліди від скотчу на склі: перевірені способи

Читать на русском
Автор
11196
Зняти залишки скотчу практично з будь-якої поверхні
Зняти залишки скотчу практично з будь-якої поверхні

Відклеївши скотч з вікна, на склі залишається тонкий клейовий шар, на який потім налипатиме пил та інший бруд.

Через те, що багато міст зазнавали обстрілів з боку російських окупантів, щоб захиститися від уламків від розбитих вікон, багато українців заклеювали їх скотчем. А тепер, коли ситуація у цих містах стала спокійнішою, цей скотч треба якось прибирати. Однак зробити це без залишків клею на склі не так і просто.

Як правильно знімати скотч із вікон, а також як відмити клей зі скла, повідомляє geko.net.ua.

Як відмити вікна від слідів скотчу

  • Іноді досить промити вікна просто ганчіркою або м’якою губкою та водою, добре відтираючи ті місця, де був клей. Щоб полегшити собі роботу, можна додати побутову хімію – засоби для миття вікон та скла. Також можна придбати спеціальний засіб від скотчу.
  • Допоможе зняти залишки скотчу практично з будь-якої поверхні ацетону або схожі засоби: бензин, розчинник, уайт-спірит. Також підійде рідина для зняття лаку. Якщо ви використовуєте один із цих засобів, головне щоб рідина не потрапила на пластиковий профіль.
  • Зняти навіть скотч, що дуже в’ївся в поверхню, допоможе горілка, горілчаний розчин або інший спиртовмісний засіб. Проте з такими засобами також варто бути обережнішими.
  • Чудово розм’якшують скотч або залишки від нього фен та пароочисник.
  • Ефективно відмиває сліди на пластикових вікнах нашатирний спирт. Їм можна мити навіть пластикові рами.
  • Звичайна рідка олія також дозволяє відтерти залишки скотчу з вікна. Для цього необхідно нанести його на 10-15 хвилин, а потім акуратно видалити м’якою вологою ганчіркою.
  • Ще один засіб, чим можна відмити скотч від вікна, яке точно має кожен будинок, — зубна паста. Її слід нанести на 10-15 хвилин, а потім змити звичайною або мильною водою.

Раніше "Телеграф" пояснював, як за допомогою харчової соди почистити раковину на кухні.