Чим підгодовувати виноград, щоб отримати небувалий урожай: три етапи

Читать на русском
Автор
3545
Чим удобрювати виноград
Чим удобрювати виноград. Фото pixabay.com

Підживлення необхідне для гарного росту, стійкості від хвороб та рясного врожаю

Виноград є практично на кожній ділянці приватного будинку чи дачі. Усі хочуть отримати багатий і солодкий урожай, при цьому не замислюються про необхідність підгодовувати виноград або зовсім не вважають це за потрібне. Однак вітаміни та мінерали потрібні всім рослинам незалежно від того, де вони ростуть – у саду чи на городі.

Як пише sadogorod.club, якісний урожай великого та солодкого винограду можна зібрати лише в тому випадку, якщо культура росте на родючому ґрунті. Підгодовувати виноград необхідно у три етапи.

Коли і чим підгодовувати виноград

  • До цвітіння. Вносимо звичну золу за 14 днів до цвітіння: на кожен квадратний метр — по 40 г речовини. Також можна використовувати по літру гноївки на квадратний метр.
  • Після цвітіння. Чекаємо 14 днів після цвітіння. У 10 літрах води розводимо 50 г нітроамофоски та по 4 г гумату натрію та борної кислоти.
  • Коли з’явилися ягоди. Чекаємо на момент, коли плоди вже з’явилися, але ще не дозріли. Вводимо в ґрунт 20 г сірчаного калію і вдвічі більше суперфосфату з розрахунку на квадратний метр.

Раніше "Телеграф" розповідав, як підвищити врожайність полуниці у п’ять разів – рецепт корисного розчину на основі борної кислоти та марганцівки.