Український фільм із промовистою назвою отримав нагороду на скандальному фестивалі у Каннах (відео)

Читать на русском
Автор
1398
Кадр із фільму "Чому я живий"
Кадр із фільму "Чому я живий"

Фільм розповідає про закохану пару з Маріуполя та нацистську окупацію міста

На 75-му Канському міжнародному кінофестивалі український фільм отримав престижну нагороду. Йдеться про фільм Вілена Новака "Чому я живий", який відзначили нагородою у категорії "Найкращий режисер повнометражного фільму".

Про це повідомила пресслужба Одеської кіностудії, де було знято фільм.

Премію було вручено на фестивалі Silk Road Film Awards Cannes.

До цього на фестивалі вибухнув скандал — попри офіційну позицію на підтримку України та засудження російської агресії, фільм російського режисера Кирила Серебренникова було включено до офіційної програми. Деталі інциденту вивчав "Телеграф" в окремому матеріалі: Скандал з "в’язнем путіна": режисер з росії після зняття судимості заступився за окупантів

Про що фільм "Чому я живий"

Сюжет стрічки розповідає про життя двох закоханих підлітків із Маріуполя, яким довелося зіткнутися із жахами Другої світової війни та нацистською окупацією міста. Сюжет заснований на реальних подіях та поставлений за сценарієм письменника Євгена Мітька.

Стрічка "Чому я живий" вийшла у прокат у листопаді 2021 року, а у 2022 році фільм отримав перше місце у номінації Best Drama Feature Film на турецькому кінофестивалі, а також на американському фестивалі Hollywood Gold Awards. Таким чином, нагорода "Silk Road Film Awards Cannes" для нього вже третя.

Як повідомлялося раніше, переможці музичного конкурсу "Євробачення" українська група Kalush Orchestra запустила аукціон, в ході якого буде проданий переможний кубок з пісенного конкурсу, а також легендарна рожева панамка соліста колективу Олега Псюка.