Чим відмити пластикове підвіконня: засоби, які є в кожному будинку

Читать на русском
Автор
3446
Підвіконня можна відмити просто водою, проте до неї потрібно додати оцет
Підвіконня можна відмити просто водою, проте до неї потрібно додати оцет

Завдяки цьому засобу можна прибрати жирні плями та іржаві сліди з підвіконня.

Пластикові підвіконня — це досить популярна "річ" у багатьох будинках. Вони зручні і акуратні, а їх ціна дуже доступна: загалом плюсів безліч. Однак у них є один великий мінус — вони швидко забруднюються, через що втрачають свою "привабливість".

Щоб не скуповувати дорогу "хімію", досвідчені домогосподарки використовують один простий і досить дешевий засіб, який є на кожній кухні. Йдеться про розчин води та оцту, пише belnovosti.

Як відмити пластикові підвіконня

Відмінним мийним засобом для пластикових підвіконь є суміш оцту та води. Ці два інгредієнти потрібно змішати в рівних частинах і на 15 хвилин нанести на плями, потім розчин змити, а залишки рідини протерти сухою серветкою. Однак варто відзначити, що якщо підвіконня покрите ПВХ-плівкою, то цей спосіб не буде ефективним.

Також добре відмиває плями сода. Мало того, завдяки цьому порошку можна повернути підвіконню його первісну білизну. Брудні місця потрібно посипати содою, а зверху налити трохи оцту. Після припинення їхньої реакції, підвіконня потрібно протерти вологою ганчіркою.

Ще один спосіб, який також ефективно відмиває підвіконня – це суміш білої зубної пасти без вкраплень та крейди. Пасту і крейду потрібно змішати в рівних пропорціях і втерти в поверхню, а потім помити підвіконня водою.

Раніше "Телеграф" пояснював, як за допомогою харчової соди почистити раковину на кухні.