Як прибрати запах поту з одягу без прання: способи зі 100% результатом

Читать на русском
Автор
157260
Вивести запахи допоможе оцет, сіль та господарське мило
Вивести запахи допоможе оцет, сіль та господарське мило

Прості та ефективні способи, як прибрати різні неприємні запахи з одягу, коли звичне прання не дає результату.

Звичайне прання, навіть із різними кондиціонерами та гелями, не завжди може прибрати неприємний запах з одягу, особливо якщо він купувався у секонд-хенді чи комісійці. Щобільше, неприємні запахи на одязі це ще й запахи поту, вогкості та цвілі, яких також не так легко позбутися.

Однак якщо знати кілька хитрощів, то ви назавжди забудете про такі проблеми, і не будете переживати, що ваш одяг якось не так пахне. Про підручні засоби, які допоможуть позбутися неприємних запахів, пише портал "Так просто".

Як вивести запах поту

  • Господарське мило — намильте ділянки одягу, що пахнуть, з вивороту і залиште річ на 30 хвилин, а потім виперіть речі. Однак часто цей спосіб використовувати не варто, тому що під час прання яскраві тканини можуть потьмяніти.
  • Розчин з оцту з содою змішайте 3 л теплої води зі 100 мл оцту, після чого замочіть в ньому одяг на 3-4 години. А потім виперіть одяг при високій температурі, додавши в пральний порошок 2 столові ложки соди.
  • Сіль — 2 столові ложки солі розмішайте у 250 мл води та нанесіть розчин на забруднену ділянку одягу. Залиште річ на 2 години, а потім її виперіть.
  • Морозилка — помістити річ у морозильну камеру на 2-3 години і від поту не буде сліду.

Як прибрати запах цвілі

Щоб позбавитися запаху цвілі, під час прання до порошку потрібно додати в спеціальний відсік невелику кількість оцту або соди, а потім обов’язково просушіть речі на свіжому повітрі.

Як усунути запах вогкості

Щоб позбутися затхлого запаху речей, їх потрібно помістити на кілька годин у морозильну камеру. А потім добре відпарити за допомогою праски.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити так, щоб одяг після прання не тьмянів, і як повернути яскравість вицвілим речам.