Може привести до поломкки і навіть пожежі: звички, які "вбивають" пральну машинку

Читать на русском
Автор
27283
Ці помилки робить кожен Новина оновлена 08 червня 2022, 15:42
Ці помилки робить кожен

Ці поради допоможуть вберегти ваші речі та пральну машинку.

Сучасні пральні машини дуже сильно спростили процес прання, проте тепер не кожен думає про те, як правильно прати, і як себе "поводити" з пралкою. Наприклад, ви думали коли-небудь, чи потрібно після прання відключати пральну машинку з мережі, або про те, які речі в жодному разі не можна класти в машинку ? Дуже часто такі "дрібні" моменти призводять до того, що техніка ламається.

З пральною машинкою потрібно бути дуже уважним і обережним, адже через одну, на перший погляд, незначну помилку, можна пошкодити як свій одяг, так і зламати техніку, і навіть призвести до її спалаху. Про найпоширеніші помилки під час прання, пише видання marieclaire.

Звички, які вбивають пральну машинку

  • Занадто багато прального порошку може призвести до утворення зайвої піни. Бажано використовувати лише кількість, яку рекомендують для певної ваги білизни.
  • Несортована білизна допоможе уникнути пошкодження ваших речей, наприклад допоможе не допустити линяння, осідання пуху або зміни розміру речі.
  • Нерегулярне чищення прання — залишки порошку, бруд від білизни, різні ворсинки та волосинки можуть зашкодити роботі техніки. Щоб цього уникнути, потрібно періодично чистити вашу помічницю.
  • Розстібнуті блискавки можуть пошкодити інші речі під час прання, тому їх потрібно обов’язково застібати.
  • Застебнуті ґудзики — їх навпаки потрібно залишати розстебнутими.
  • Завжди закриті дверцята машинки — в такому положенні волога і бактерії будуть затримуватися в пральні, особливо в області навколо дверцят, що може призвести до появи цвілі. Залишайте дверцята періодично відчиненими, і не забувайте її протирати.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що робити, щоб пральна машинка не "скакала" під час прання та віджиму.