Як виростити часник розміром з кулак: секрет у правильному підживленні

Читать на русском
Автор
7685
Урожай часнику безпосередньо залежить від підживлення
Урожай часнику безпосередньо залежить від підживлення. Фото komiinform.ru

Досвідчені городники знають, як підгодувати часник влітку

Яким буде ваш урожай часнику – визначає період підживлення у червні та липні. Особливо важливо приділити увагу овочам наприкінці поточного місяця та протягом наступного. Досвідчені дачники рекомендують використовувати для підживлення часнику фосфор і калій.

Як передає "Телеграф", правилами підживлення часник у червнево-липневий період поділився ресурс UkrMedia. За словами городників, грамотно підібране підживлення приведе до розкішного врожаю в майбутньому.

Так, в останніх числах червня городники підгодовують часник фосфорно-калійним складом. Справа в тому, що фосфор та калій – головні "будівельники" маси, тобто нарощування обсягу головок часнику залежить від двох цих речовин.

Як годувати часник у червні-липні:

  1. Візьміть відстояну та прогріту на сонці воду. Для стандартної порції підгодовування використовуйте 10 л рідини.
  2. Розбавте у воді по 20 г сульфату магнію, суперфосфату й сульфату калію.
  3. У міжряддях зробіть невеликі борозенки. На один погонний метр припадає по 1 літру підживлення.

На думку дачників, саме від поточного сезону підживлення залежить, чи виростуть кволі овочі або часник вимахає розмір з кулак.

Нагадаємо, городники назвали три причини, чому у капусти скручується листя. Досвідчені дачники моментально помічають сигнал, який свідчить про те, що зі зростанням рослини виникли проблеми.

Раніше "Телеграф" розповідав, що допоможе у боротьбі з бур’янами на городі та дачі. Універсальний спрей, який уб’є бур’яни легко виготовити вдома з підручних засобів.