Івана Купала 2022: що в жодному разі не можна робити у це свято

Читать на русском
Автор
20889
Це одне з найвідоміших народних та містичних свят
Це одне з найвідоміших народних та містичних свят

На Івана Купала прийнято стрибати через багаття.

Ніч з 6 на 7 липня — це один із наймістичніших періодів на рік, адже цього дня відзначається свято — Івана Купала. У це свято багато дівчат ворожать на нареченого, адже в цей день ворожіння найправдивіші й доленосніші, а пари стрибають через багаття.

Наші пращури помітили, якщо в цей день погода буде непогожою, то і осінь буде такою. У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні традиції та заборони цього свята.

Івана Купала 2022 року: традиції

Раніше цієї містичної ночі зазвичай збирали лікарські рослини, адже люди вірили, що в цей час вони наповнюються цілющою силою. Особливий попит мати деревій, звіробій та ромашка.

Однією з найвідоміших традицій на день Івана Купала є плетіння вінків. Незаміжні дівчата збирали квіти та робили з них вінки, які потім пускали по воді. вважалося, що якщо він потоне — дівчина не вийде заміж цього року, а якщо відплив від берега — значить весіллі незабаром бути.

Ивана Купала 2022

Також було заведено стрибати через багаття. Вважалося, що якщо пара змогла перестрибнути через вогонь, не рознявши рук, значить їм судилося бути разом, а для одружених "вдалий" стрибок через вогонь означає, що їхнє здоров’я буде весь рік міцним.

Що категорично не можна робити у свято Івана Купала 2022

  • У ніч на Івана Купала не можна спати, адже до хати може пробратися нечиста сила.
  • Забороняється давати і позичати.
  • На Івана Купала не можна купатися у водоймах.
  • У цей день не можна бити свійських тварин, особливо корів.
  • Не можна сперечатися, свариться та конфліктувати.
  • Не варто стригти волосся та носити чорні головні убори.

Раніше повідомлялося, що погода в Україні в липні очікується зі спекотними посушливими періодами. Докладніше — у нашому матеріалі.