Без них не обійтися: які крупи треба обов’язково заготовити на зиму

Читать на русском
Автор
38692
На зиму не варто заготовляти рис
На зиму не варто заготовляти рис

Готувати на зиму потрібно не лише консервацію.

"Літо — це час консервації" — це знають усі, тому щойно на городах дозріває перший урожай, на кухнях по всій Україні все кипить і вариться, адже домогосподарки готують закатки на зиму. Це і мариновані огірки, і помідори і кабачки, і різні салати, баклажани, і смачне варення з різних фруктів і ягід. Однак важливо не забувати і про інші харчові продукти.

Дієтолог Тетяна Лакуста на своїй сторінці в Інстаграм зазначила, що взимку харчування має бути добре продуманим, щоб у холод організму отримував усі потрібні йому корисні елементи та вітаміни. Тому, крім консервації, потрібно подумати і про продукти, які довгострокові у зберіганні. Наприклад, крупи.

"Харчування має плануватися не навмання, а по місту в продуктах БЖВ (білки, жири та вуглеводи)" — додала дієтолог, і крупи якраз відповідають за вуглеводи.

Які крупи потрібно заготовити на зиму

  • Макарони цілозернові
  • Гречка (кіноа)
  • Борошно біле та цільного зерна
  • Пшоно жовте
  • Пшенична, житня крупа
  • Овес плющений, цільний
  • Кукурудза консервована
  • Цукор

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який допоможе замаринувати помідори нашвидкуруч. Це може бути закускою або гарніром до основної страви.⠀

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.