Що обов'язково заготовити на зиму, щоб було чим почастувати всю родину: шорт-лист найнеобхідніших заготівель

Читать на русском
Автор
4810
Що законсервувати на зиму в серпні 2022 року
Що законсервувати на зиму в серпні 2022 року. Фото freepik.com

Забезпечте свою сім'ю заготівлями на зиму

Літо невблаганно наближається до кінця, тому саме час подумати про те, що краще законсервувати на зиму.

Якщо у вас немає ідей, цей шорт-лист буде вам корисний. Списком найнеобхідніших заготівель на зиму поділились в блозі autoclav.recipes в Інстаграмі.

Що обов'язково треба закрутити на зиму

  • Лечо з яблуками. Апетитна страва угорської кухні, яка стала популярною на території всієї Європи. Традиційно лечо готують з помідорів, солодкого перцю і ріпчастої цибулі.
Лечо з яблуками
  • Ткемалі. Це пряний соус зі слив або аличі, який можна заготовити на зиму та балувати яскравими смаковими поєднаннями своїх гостей і близьких.
Ткемалі
  • Огірки з гірчицею. Хрусткий солоний огірочок — один із найголовніших зимових смаколиків. Така консервація служить основою для багатьох зимових салатів, чудово доповнює різні каші, овочеві рагу, м'ясо і птицю і є незамінною закускою на кожному застіллі.
Огірки з гірчицею
  • Полуничне варення. Взимку особливо хочеться відчути смак літніх, ароматних ягід, безумовною королевою серед яких є полуниця. Полуничне варення — універсальний десерт, який можна їсти як самостійне блюдо, а також використовувати як начинку для випічки, топінг для вершкових мусів, пудингів і морозива.
Полуничне варення
  • Маринований солодкий перець. Соковитий болгарський перець прекрасно піддається консервації і зберігає свої смакові властивості надовго.
Маринований солодкий перець
  • Кольорова капуста. Якщо ви хочете побалувати близьких хрусткою та пікантною стравою, скористайтеся рецептом приготування цвітної капусти в заправці з томатів, болгарського перцю і часнику.
Кольорова капуста
  • Солоні кавуни. Одна з найпопулярніших літніх ягід, яку люблять і дорослі, і діти, взимку може стати прекрасним доповненням до других страв або незвичайним інгредієнтом до зимового салату.
Солоні кавуни

Раніше дієтолог Тетяна Лакуста розповіла, які крупи слід обов’язково заготовити на зиму — ці продукти довгострокові у зберіганні.