Чи потрібно обрізати смородину восени: поради досвідчених садівників

Читать на русском
Автор
34597
Як доглядати за смородиною восени
Як доглядати за смородиною восени

Якщо правильно провести обрізання смородини восени, то наступного літа кущі завалять вас урожаєм.

Щоб щороку отримувати хороший і щедрий урожай ягід та фруктів, за плодовими та ягідними культурами потрібно правильно та своєчасно доглядати заздалегідь і не лише навесні. Перед настанням холодів, це також важливо. Сьогодні ми хочемо поговорити про кущі смородини та їх правильне обрізання восени.

Як повідомляє belnovosti, доводити смородину "до ладу" потрібно саме восени. А все тому, що в цей час можна видалити ті гілки, які точно не дали врожаю, і при цьому рослині буде завдано меншої шкоди. Щобільше, за зиму кущ також встигне і відпочити.

Як і коли правильно обрізати смородину восени

Осіннє обрізування смородини можна проводити починаючи з початку вересня до першого початку листопада. Головне встигнути це зробити до перших стійких заморозків.

Варто зазначити, що головним завданням обрізання кущів є заподіяння якнайменшої кількості травм рослині. Тому не потрібно різати все поспіль, а також важливо використовувати правильний інструмент, який має бути гострий.

Також варто нагадати, що місце зрізів потрібно обробити садовим варом, перекисом, зеленкою або мідним купоросом, а всі гілки, що зрізають, потрібно спалити.

Раніше "Телеграф" розповідав, як доглядати за смородиною восени.