Магнітні бурі: українців попередили про небезпеку у найближчі дні

Читать на русском
Автор
2595
Метеочутливі люди можуть почувати себе недобре через активність Сонця
Метеочутливі люди можуть почувати себе недобре через активність Сонця. Фото agrotrend.com.ua

Активність Сонця піде на спад з 5-го числа, однак наприкінці жовтня очікуються нові сплески

Жовтень розпочався з сильної за інтенсивністю магнітної бурі, однак її небезпека ще й у тому, що вона розтягнулася на кілька днів. У вівторок, 4 жовтня, ситуація не покращиться, адже очікується висока магнітна активність. Про це попередила народний синоптик Наталка Діденко на власній сторінці у Facebook.

"Завтра, за прогнозами, ще залишається висока магнітна активність Землі, тобто магнітні бурі ще погуляють досить серйозні", — написала вона.

Нагадаємо, що за даними Центру прогнозування космічної погоди, магнітна буря на початку жовтня є чи не найсильнішою за цей рік. Розпочалася вона 1 жовтня, а закінчитися така активність Сонця має 5 числа.

Магнітрі бурі у жовтні 2022 - календар

Варто зазначити, що геомагнітні коливання очікуються не лише на початку жовтня, але й в кінці. Так, 20 і 21 жовтня знову прогнозується збудження магнітосфери Землі, але воно буде менш інтенсивним. А от 28 жовтня Землю чекає новий потужний сплеск сонячної активності, який знову затягнеться на кілька днів і вщухне лише з настанням листопада.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як підготувати організм до магнітних бур та які неприємні симптоми може відчувати людина у цей період.