Як заощадити електроенергію й зберегти гроші: українцям дали 7 корисних порад

Читать на русском
Автор
9890
Економія електроенергії допоможе заощадити сімейний бюджет
Економія електроенергії допоможе заощадити сімейний бюджет. Фото enerhozbuttrans.com.ua

Зверніть увагу, чи правильно ви користуєтеся побутовими приладами

Період сильних холодів в Україні ще не наступив, однак українці вже почали запасатися обігрівачами на випадок відсутності централізованого теплопостачання та інших непередбачуваних обставин. При цьому багато кого непокоїть питання — чи не "їстиме" обігрівач багато електроенергії, адже це може позначитися на рахунках за комунальні послуги.

Крім того, що треба дослідити скільки електрики споживають різні види обігрівачів, не зайвими стануть й 7 способів економного використання електроенергії, які дали у "Київтеплоенерго".

Як економити електроенергію

  1. Поставте холодильник подалі від плити та батарей, щоб знизити навантаження на компресор. Таким чином холодильник не буде перегріватися, а тому знизиться кількість спожитої ним електроенергії.
  2. Пральну машинку завантажуйте відповідно інструкції — на дозволений максимум. Якщо завантажувати її лише частково, то прилад все одно споживає електрики, як при повному завантаженні. Також зверніть увагу на температуру прання, адже 90% енергії йде саме на нагрівання води.
  3. Якщо використовуєте електрочайник, то кип'ятіть у ньому лише ту кількість води, яка необхідна, а не повний чайник. Крім того, слідкуйте за чистотою приладу й регулярно очищуйте його від накипу, адже це також впливає на споживання електроенергії.
  4. При використанні праски починайте з тих речей, які потребують нижчої температури, а далі додавайте температуру та прасуйте більш цупкі речі.
  5. Якщо у помешканні є бойлер, то налаштуйте його не на максимум, а на оптимальну температуру. Це знизить навантаження на прилад. Не зайвим буде вимикати нагрітий бойлер з мережі, щоб він споживав менше енергії.
  6. Якщо використовуєте електроплиту, то готуйте на ній у посуді з кришкою. Так і страва швидше приготується, і електроенергії буде спожито менше.
  7. При нагоді замініть усі побутові прилади на економні з класом енергоефективності А, А+, А++ або А+++.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що варто зробити мешканцям багатоповерхівок перед настанням холодів.