Як утеплити будинок до зими: п’ять способів зробити це не за всі гроші світу

Читать на русском
Автор
1697
Про утеплення житла настав час подумати вже зараз
Про утеплення житла настав час подумати вже зараз

Прості лайфхаки допоможуть зберегти тепло та заощадити гроші

Цього року зима може виявитися для українців досить тяжкою. Влада встановила температуру в приміщеннях на рівні від 16 градусів тепла, тому варто вжити додаткових заходів щодо утеплення вашого будинку чи квартири. До того ж, для цього не будуть потрібні великі вкладення.

П’ять зрозумілих і доступних у фінансовому плані лайфхаків допоможуть утеплити вікна, захистити житло від протягів і заощадити на платіжках за "комуналку". Деякі способи взагалі можуть обійтися вам безкоштовно.

Лайфхак №1: промийте водонагрівач

Частинки та осад згодом можуть накопичуватися на дні бойлера, знижуючи його ефективність. Промийте воду через зливальний клапан, щоб очистити водонагрівач та підтримувати його роботу у кращому вигляді. Вартість: абсолютно безкоштовно, якщо ви робите це самостійно.

Лайфхак №2: ізоляційна плівка для вікон

Можливо, це не наймодніша порада, але віконна ізоляційна плівка може утримувати до 70% тепла від витоку через вікна. Ви не заперечуватимете проти зовнішнього вигляду, коли у вас вдома буде жарко!

Утеплення вікна плівкою
Простий, але ефективний метод утеплити вікно

Лайфхак №3: антипротяги

Через протяги втрачається тепло. Під час підготовки будинку до зими встановіть біля дверей захист від протягів, щоб запобігти втратам градусів. Це просте рішення, яке зберігає тепло у вашому будинку та заощаджує енергію. Коштує такий пристрій не дуже дорого, можна провернути трюк безкоштовно, якщо покласти згорнутий рушник під двері.

Захист від протягів під двері
Захистіться від протягів

Лайфхак №4: стрічка-ущільнювач

Протяги та виток повітря збільшують ваші витрати на опалення, тому переконайтеся, що ваші вікна і двері щільно закриті ущільнювачами. Просто, легко та розумно.

Утеплення вікна ущільнювальною стрічкою
Відмінне рішення закрити щілини

Лайфхак №5: герметик

Будь-які зазори, що залишилися в сайдингу, вікнах або дверях можна заповнити герметиком. Якщо вікна та двері мають більше протягів, загерметизуйте внутрішню частину, знявши молдинги, щоб заповнити всі щілини в ізоляції.

Раніше "Телеграф" розповідав, як користуватися радіаторами, щоб вони працювали ефективно та зігрівали всі кімнати. Багато людей роблять помилки, через що у квартирі холодно.