Ще одна хвиля магнітних бур наближається до Землі: точні дати

Читать на русском
Автор
17963
Наприкінці жовтня на Сонці очікують сильні спалахи
Наприкінці жовтня на Сонці очікують сильні спалахи. Фото gorod.dp.ua

Геомагнітні коливання турбуватимуть Землю протягом чотирьох днів

Жовтень видався "багатим" на магнітні бурі чи не з першого дня, а кінець другого місяця осені буде ще складнішим. Все тому, що на Сонці очікується чотириденний потужний сплеск.

Як передає Meteoprog, потужна магнітна хвиля накриє Землю з 28 по 30 жовтня. Рівень сонячної активності у пік досягатимуть рівня G2 — магнітна буря такої сили може стати причиною відключення радіозв'язку, збоїв у роботі енергосистем, а також впливати на маршрути міграцій птахів та тварин. Крім цього, такі геомагнітні коливання можуть негативно впливати на здоров'я метеозалежних людей і людей із серцево-судинними захворюваннями, тому їм треба поберегтися.

За прогнозом, сонячна активність почне підвищуватися з 28 жовтня — відбудеться сплеск, який розтягнеться на кілька днів і по силі буде потужнішим, ніж був на початку місяця. Наступного дня, 29 жовтня, магнітна буря досягне свого піка — критичного рівня G2. А 30-31 жовтня геомагнітний шторм трохи вщухне — буде більш безпечний показник G1, після чого магнітна буря відступить.

Раніше "Телеграф" повідомляв, коли очікувати магнітних бур у листопаді та якої інтенсивності вони досягнуть.